Nicolaasorgel

Ga naar de inhoud
[ DE STAND VAN ZAKEN ]
                    DECEMBER 2022

toch blijft het spannend.


De resultaten van de sponsoring zijn mooi en geven hoop dat de restauratie van het orgel gerealiseerd kan worden op een wijze zoals we ons voorgesteld hebben.  
Het Prins Bernard Cultuurfonds en het KF Hein fonds hebben een bijdrage geleverd waar we niet alleen qua financiën heel blij mee zijn, maar waarin wij ook een geweldige  ondersteuning en aanmoediging zien in de aanpak van de restauratie.

Ook de orgelconcerten tijdens de afgelopen zomerperiode hebben een mooie stimulans gegeven bij de werving van de nodige middelen. Een vijftal organisten heeft op pro deo basis maar liefst zes zondgmiddagconcerten gegeven. Prachtige concerten die, ondanks heel mooie zomerse weersomstandigheden, toch veel bezoekers naar de Nicolaaskerk hebben getrokken en die daarmee zorgden voor een interessante bijdrage aan het restauratiefonds.

En dan die spontane acties van mensen die enthousiast het project ondersteunden. De verkoop van de teckels van de pastoor en de verkoop van zelf gebreide sjaals. Als ook een verjaardagskado dat zijn bestemming kreeg in een bijdrage van maar liefst 750 euro aan de restauratie. Stuk voor stuk acties die door de orgelcommissie als een enorme stimulans werden gezien voor hun werk.

Eind januari zal duidelijk moeten zijn of alle benodigde financiën beschikbaar zijn. Het blijft nog even spannend of we dat gaan halen, want zoals een ieder weet de laatste loodjes wegen vaak het zwaarst. Zeker nu voor veel mensen de hoge energiekosten en de enorme inflatie een stevige financiële last zijn. Toch hoopt de orgelcommissie dat de restauratie, voor wat betreft de financiën ook met een mooi resultaat afgerond kan worden. Volgende generaties zullen er heel gelukkig mee zijn. En daar doen we het toch ook voor.

De orgelcommissie

Terug naar de inhoud