Nicolaasorgel

Ga naar de inhoud
[ EEN VERJAARDAGSCADEAU ]
MAAR LIEFST 750 EURO VOOR HET RESTAURATIEPROJECT.

Niet praten maar aanpakken !!


"Wat wil je met je verjaardag hebben ?" Soms weet je heel spontaan het antwoord te geven, maar als je 80 wordt en je bent een tevreden mens, wat wil je dan nog voor je verjaardag ?  

Gert was even verrast door de vraag, maar al even snel als de vraag werd gesteld had hij tot zijn eigen verbazing het antwoord klaar: "Geld voor de  restauratie van het orgel. " Nu was de vragenstelster, zijn dochter, even van haar stuk gebracht. Zo'n cadeauwens had ze niet meteen verwacht. Aan de andere kant was het ook weer niet zo verrassend. Gert's  hart ligt bij de Nicolaaskerk. Jarenlang is hij  actief lid het koor. Niet meer elke zondag, maar wanneer de Schola zingt is Gert paraat, net zoals bij koor dat de uitvaarten verzorgt.

En de hand van Gert gaat verder bij onze kerk. Tot voor kort was hij met zijn maatjes bijna dagelijks met schoffel en hark te vinden op het kerkhof. En als je wel eens heb rondgelopen op het kerkhof dan moet het zijn opgevallen dat het kerkhof er perfect onderhouden uitziet. Gert is duidelijk van het type niet praten maar aanpakken. (Of zoals ze in Rotterdam zeggen: niet  ..... maar poetsen.)


Links: Mathieu Koren, rechts: Gert van Dijen
Maar hoe is het gegaan met de cadeauwens van Gert ?  Hij belde zelf naar Mathieu Koren, lid van de orgelcommissie, of hij even langs mocht komen. Natuurlijk !!  Wat ongemakkelijk friemelend in een eveloppe haalde Gert daar maar liefst voor een totaalbedrag van 750,-- aan vijfjes, tientjes etc. uit. " Dat is voor de restauratie !" kwam er bescheiden maar ook vol trots uit de mond van Gert. "Alles bijeengebracht door familie en vrienden bij mijn verjaardagsfeest."

Even was het stil, Toen brak het besef door dat hier iets heel bijzonders  gebeurde. Er werd een prachtig bedrag voor de restauratie van het orgel gedoneerd, maar het werd ook duidelijk dat het restauratieproject wordt gedragen binnen onze gemeenschap. En dat biedt weer het perspectief dat de restauratie financieel binnen handbereik kan komen. Gert, familie en vrienden bedankt voor jullie bijdrage.

Geïnspireerd door het initiatief van Gert ?  Laat het weten. Voor je het weet geeft ook jouw idee een extra boost aan alle inspanningen om de restauratie financieel mogelijk te maken.
Terug naar de inhoud